Дъвките в борбата с излишните килограми

В резултат от изследването е било установено, че хората, които са дъвкали дъвка, са приели с обяда си 67 калории по-малко и не са компенсирали липсата им през деня. Освен това са изразходвали с 5 на сто повече енергия. Мъжете са казали, че не изпитва

2009-10-30 14:44:36
Дъвките в борбата с излишните килограми
В резултат от изследването е било установено, че хората, които са дъвкали дъвка, са приели с обяда си 67 калории по-малко и не са компенсирали липсата им през деня. Освен това са изразходвали с 5 на сто повече енергия. Мъжете са казали, че не изпитват глад, а благодарение на дъвката са почувствали приток на сила.

Проф. Мелансън планира да извърши още експерименти, за които кани хора с високо наднормено тегло. БТА
Дъвките без захар спомагат за свалянето на излишните килограми.Съобщението бе направено от "Медикъл нюз тудей".
До това заключение е достигнал проф.Катлин Меласън от Университета на Род Айлънд.

В проучването са взели участие 35 мъже и жени, които двукратно са посетили лабораторията към университета, преди хранене.В проължение на 20 минути, участниците са дъвкали дъвка преди сутрешната си закуска, а след това в продължение на 3 часа преди да обядват.

В лабораторията са била измерена бързината на метаболизма и нивото на глюкода в кръвта пред и съответно след двете хранения.
Друго изискване за доброволците, било да дадат оценка относно силата на глада и запасите си от сили.

След края на изследването е било устоновено, че хората, които са дъвкали дъвка са усвоили обяда си с 67 калории по-малко, а също така не са ги натрупали през останалата част от деня.Освет това са изразходили с 5 на 100 повече енергия.Мъжете споделят, че не са изпитали чувство на глад, а чрез дъвката са усетили приток на сили.

Професор Меласън планира провеждането на още подобни експерименти, като основно условие за участие ще бъде кандидатите да бъдат с наднормено тегло.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия